Kundaliinijoogaopettajakoulutus (Yogi Bhajanin oppien mukainen)

Upea, syvällinen, retriittimuotoinen koulutuksemme alkaa seuraavan kerran syyskuussa 2021 – jälleen pääosin suomenkielisenä!

Voit ladata koulutuksen uuden PDF-esitteen tästä.

~ ~ ~ ~ ~

Kehto järjestää KRI-hyväksyttyä kundaliinijoogaopettajakoulutusta yhteistyössä Karam Kriya -koulun kanssa. Koulutus antaa kansainvälisen joogaopettajapätevyyden ja mahdollisuuden syventää omaa ymmärrystä ja suhdetta kundaliinijoogan valtavaan tietoperintöön.

Koulutuksessa lähdemme liikkeelle joogan ikiaikaisesta lähtökohdasta, siitä mitä jooga on sinulle ja miten se näkyy omassa elämässäsi. Tavoitteenamme on yhdessä, ryhmänä, koulutuksen kuluessa todella elää joogaa. Koulutus koostuukin neljästä retriittimuotoisesta 6-päiväisestä opintokokonaisuudesta ja näiden välillä tehtävistä kotiharjoituksista ja tehtävistä.

Kolme retriittijaksoista järjestetään Loviisassa perinnekeskus Kuggomin tiloissa ja yhdelle retriittijaksolle matkustamme Portugaliin aitoon jooga-ashramiin. (Jos maailman tilanne estää matkustamisen, toteutamme moduulin Suomessa on-line-yhteydellä ashramiin.) Retriittien aikana on todella mahdollisuus syventyä harjoitukseen ja elämäntapaan osaavien ja läsnäolevien, helposti lähestyttävien opettajien ohjauksessa. Retriitin jälkeen on aika integroida opittua omaan elämään, tutkia, kokeilla ja etsiä omaa tapaa elää joogaa todeksi arjessa.

Prosessi syventää jokaisen opettajaopiskelijan suhdetta asana-harjoitukseen, joogiseen elämäntapaan, meditaatioon ja joogafilosofiaan ja luo näin vahvan perustan toisten opettamiselle. Opetustyö ei ole edellytys opinnoille, koulutukseen voi osallistua myös tarkoituksena syventää omaa harjoitusta ja tietämystä.

Koulutuksen pääopettajana toimii Karam Kriya Koulun perustaja Shiv Charan Singh. Hänen opetuksessaan olemme Portugalin retriitin ajan Quinta do Rajon ashramissa.

Koulutus järjestetään pääosin suomeksi. Englanninkielisen opetuksen ajaksi halukkailla on mahdollisuus tulkkaukseen (esim. Portugalissa). Oppimateriaali on toistaiseksi englanninkielinen.

AJANKOHDAT

Kurssi koostuu neljästä erillisestä moduulista syyskuusta 2021 syyskuuhun 2022.

1. Moduuli, 24. – 29.9.2021, Loviisan Kuggom
  2. Moduuli, 5. – 10.1.2022, Loviisan Kuggom
  3. Moduuli, 9. – 13.6.2022, Quinta do Rajon ashram Portugalissa
  4. Moduuli, 2. – 7.9.2022, Loviisan Kuggom

Kurssimoduulien yleinen päivä­ohjelma alkaa Sadhanalla klo 5.30 ja päättyy noin klo 18.30. Joinakin päivinä on myös iltaohjelmaa.

Teemat:

• Mitä kundaliinijooga on?
  • Anatomia, fysiologia ja energia-anatomia
  • Jooginen elämäntapa, oma arki ja itsehoivataidot
  • Asanat ja niiden ohjaaminen
  • Ääni ja mantrat
  • Meditaatio
  • Jooga ja elämänkaari syntymästä kuolemaan
  • Jooginen näkökulma ihmissuhteisiin
  • Henkilökohtainen harjoittelu
  • Oma autenttinen tapani olla opettaja
  • Opettajan roolit ja velvollisuudet
  • Opetusharjoittelu: opettamista alusta lähtien

Koulutus soveltuu kundaliinijoogan harrastajille, mutta myös muita joogasuuntauksia opiskelleille. Kurssin päätyttyä oppilaat valmistuvat kundaliinijoogaohjaajiksi ja saavat kansainvälisen todistuksen.

Pyydä kurssin infopaketti tai kysy lisää. Kurssiesitteen voit myös ladata tästä.

Emilia Jagat Prem Kaur: jagatprem@kehtokoulu.fi / 050 3050 536 tai

Noora Hartejpal Kaur: hartejpal@kundaliini.fi / 040 5350 004